World's Children's Prize

Denna vecka har mellanstadiet haft en tema-dag om World's Children's Prize, WCP. Priset delas ut till en person som gör något särskilt för barn och ungdomar någonstans i världen. Varje år år tre personer nominerade, dessa personer kallas barnrättshjältar. En jury, bestående av barn från olika delar av världen, utser de tre nominerade varje år.
Under vår tema-dag fick eleverna veta mer om de tre som är nominerade till WCP, eller barnens nobelpris som det också kallas ibland, för att sedan välja en av kandidaterna som de ville rösta på. Samma dag hade också vår systerskola i Kenya omröstning. Dagens avslutades med att vi Skypade med Kenya. Det visade sig också att vi på vår skola och skolan i Kenya hade röstat fram samma kandidat. En bra dag på mellanstadiet!

Publicerat den 21 mars