Du är här:Start > Om oss > Historik

Så startade det...

Hannaskolan startades 1987 och var då en av de första fristående skolorna i Örebro. Verksamheten har sedan dess vuxit, från en skola med 13 elever till en skola och förskola med ca 330 elever och 65 anställda.

Skolan startades av Citykyrkan, men drivs idag som en fristående stiftelse och leds av en styrelse. Citykyrkan är Hannaskolans närmaste granne och tidigare ägare av fastigheten.

Skolan var till en början belägen i ett stort gult trähus på Lundbygatan, men flyttade 1991 till de nuvarande lokalerna på Egnahemsgatan 2. Lokalerna har förändrats och förbättrats många gånger under årens lopp. Den sista stora förändringen skedde under 2008 – 2010 då Citykyrkan byggde om och till lokalerna för att bättre passa Hannaskolans verksamhet. Nästa projekt för skolan är att skapa en spännande och inspirerande skolgård.